Plannen, plannen en nog eens… plannen

Hoe zorg je ervoor dat 2018 jouw jaar wordt?

Er zijn verschillende factoren die ervoor zullen zorgen dat jij succes gaat behalen in 2018:

Naast deze 6 factoren is ‘plannen’ ook een belangrijke factor voor een succesvol jaar. In deze blog zal ik verdere toelichting geven op dit punt. Met een duidelijke planning is het eenvoudiger om alle taken op tijd uit te voeren. Uit eigen ervaring vind ik plannen nog steeds lastig daarom ben ik als eerst begonnen met het werken met één to-do list. Zo had ik duidelijk voor ogen wat ik nog wilde doen. Eén tip voor de mensen die één to-do list willen gebruiken of al gebruiken is taken te prioriteren van erg belangrijk tot minder belangrijk. Probeer bij deze taken ook neer te zetten wanneer jij ze uitvoert, zo realiseer je al bijna een volledige planning.

Onderstaand vind je 4 tips die zullen helpen om in de toekomst een nog betere planning te realiseren:

1). Maak een tijdslijn met mijlpalen, zodat je het gehele jaar doelen hebt om naar toe te werken. Per mijlpaal kun je weer een planning maken. Zorg dat iedereen binnen de organisatie de doelen weet, zodat men weet wanneer de doelen moeten zijn behaald.

Probeer jouw jaar in grote lijnen alvast in te delen met de hoofddoelen die je wilt realiseren. Die hoofddoelen kan je weer onder verdelen in:

  • Persoonlijke doelen;
  • Persoonlijke ontwikkelingsdoelen;
  • Teamdoelen;
  • Commerciële doelen;

2). Werk ook met een gedeelde agenda (bijv. via Gmail). Op deze manier kun je gemakkelijk afspraken inplannen met en voor collega’s. Door een gedeelde agenda ontstaat er ook een beter overzicht van de taken, meetings en deadlines die nog zullen volgen.

3). Overzicht is natuurlijk heel belangrijk! Je moet weten wat je allemaal te doen staat het komende jaar. Zorg voor een frisse start door het kantoor goed op te ruimen en te ordenen. Probeer kleine taken niet uit te stellen. Waarom zou je het later doen als je er nu tijd voor hebt? Telefoneren met prospecten wordt vaak net na de feestdagen als opdringerig beschouwd.

4). Als laatste punt wil ik benadrukken hoe belangrijk de eerste indruk is. Zorg ervoor dat je altijd op tijd aanwezig bent, zowel bij nieuwe klanten als bestaande klanten! Vertrek op tijd en plan je reis zodat je geen last hebt van onverwachtse verkeersdrukte. Stel dat je zelf in Zuid-Holland woont en een afspraak hebt in Limburg. Zorg er dan voor dat je, indien mogelijk, meerdere afspraken die dag hebt in de buurt van Limburg. Zo ga je gelijk ook een stuk efficiënter met je tijd om.

Om 2018 jouw jaar te maken adviseer ik je dus goed voor te bereiden en jouw tijd efficiënt te verdelen. Probeer, als je dit nog niet doet, een duidelijke planning te maken voor het komende jaar. Vind je het moeilijk om een planning te maken? Begin dan met het gebruiken van één to-do list. Verdeel taken en houd je aan alle deadlines en planningen zodat er geen vertraging ontstaat bij opdrachten. Houd er rekening mee dat als jij je opdracht niet op tijd af hebt het gehele team hier last van heeft.

Mocht je na het lezen van deze blog nog meer te weten willen komen over het topic klantgerichtheid vraag dan een Mystery Scan aan!

Start typing and press Enter to search